Nettbuss express kommer 1. mai

Nettbuss tar omfattende grep for å bedre tilbudet til sine passasjerer i ekspressbussmarkedet. Nå knyttes distrikts-Norge sammen med storbyer som Oslo, Göteborg, Malmö og København i ett nettverk. Med gratis wifi og muligheten til å følge bussene i sanntid.

nettbuss_express_pa_vei.jpg

Nettbuss vil transportere rundt 700.000 passasjerer i Norge hvert år under det nye merkenavnet Nettbuss express, som erstatter samarbeidet med NOR-WAY Bussekspress.

Endringene av rutenavnene blir følgende:
Nå: Møre-ekspressen 145

Fra 1. mai: NX145 Fosnavåg – Volda – Stryn – Otta – Gardermoen – Oslo

Nå: Nordfjorekspressen 147

Fra 1.mai: NX147 Måløy – Nordfjordeid – Stryn – Otta – Gardermoen – Oslo

Nå: Sogn og fjordane Ekspressen 170

Fra 1.mai: NX170 Førde – Skei – Sogndal – Gol – Gardermoen/Oslo

Nå:Hallingbussen 175

Fra 1.mai: NX175 Geilo – Gol – Drammen – Oslo

Nå: Sørlandsekspessen 190

Fra 1.mai: NX190 Kristiansand – Drammen – Oslo

Nå: Mørelinjen 630

Fra 1.mai: NX155 Ålesund – Molde – Surnadal – Trondheim

Disse rutene utgjør fra 1. mai ekspressbussnettverket Nettbuss express. Mørelinjen får i tillegg nytt rutenummer 155 (tidligere 630) slik at alle rutene blir holdt i 100 serien.

Det vil fortsatt være mulig å kjøpe billetter om bord, men da går man glipp av muligheten til å planlegge frem i tid, og med dét spare penger. Kjøper du billett på nett er du også sikret plass. Prisene vil variere etter hvor tidlig du kjøper billett, og hvilken dag og avgang du kjøper billett for. Er du tidlig ute og gjerne litt fleksibel, blir reisen billigere.

Kanalen for omsetning av billetter blir en stor omveltning på mange av rutene. Som et eksempel var bare 15 prosent av billettsalget på Sørlandsekspressen i 2012 omsatt over nett. Vår ambisjon er at vi i løpet av året skal ha over 50 % av salget over på nett.

Det nye ekspressbussnettet vil bidra til å knytte distriktene sammen med resten av Norge og Skandinavia. Gjennom gode forbindelser via sentrale knutepunkt kan passasjerene reise fra eksempelvis Ulsteinvik, Måløy, Førde, Geilo og Kristiansand til Oslo, Göteborg, Malmö og København gjennom det nye nettet. Det er en helt ny epoke!

Litt fakta om Nettbuss
Nettbuss opererer i dag TIMEkspressen, ELVERUMekspressen og Bus4You i Norge og Nettbuss express og Bus4You i Sverige

Nettbuss samler fra 1. mai sine lange ekspressruter under paraplyen Nettbuss express, og trer ut av samarbeidet med NOR-WAY Bussekspress

Alle eksisterende ruter i Norge videreføres i det nye nettverket

Billettprisene vil i noen grad avhenge av etterspørselen. Det vil si at jo tidligere og mer fleksibel du er, jo billigere blir billetten. Du kan tidligst bestille billett 60 dager før reisen.

Nettbuss sitt ekspressbussnettverk omfatter ni Nettbuss expresslinjer (seks i Norge og tre i Sverige), tolv TIMEkspresslinjer, tre Bus4You linjer (to i Sverige og en i Norge)

Over 6,5 millioner passasjerer vil reise med Nettbuss sine ekspressruter i 2013

Til sammen vil Nettbuss sine ekspressruter ha over 700 mill kr i omsetning i Skandinavia


Rutetabeller

Mer informasjon om rutetider og kundeservice kommer snart!

Immellomtiden kan du bruke søk og kjøp funksjonen her på nettbuss.no