Raskere og mer komfort Nøtterøy - Tønsberg - Oslo

Nettbuss Ekspress har bestemt seg for å sette inn busser med superkomfort på strekningen Nøtterøy – Oslo, og samtidig kjøre raskeste vei til Oslo på E18. 

setene.jpg
For noen uker siden ble det kjent at selskapet har vurdert et alternativ til TIMEkspressen etter flere år med passasjernedgang og dårlig økonomi. Konseptet som går under navnet Bus4You er komfortbusser med 3 seter i bredden, liggestoler, strømuttak ved alle stoler, arbeidsbord og gratis internett. En del av konseptet er også kortest mulig kjøretid og få stoppesteder. 

- Vi har mottatt mange gode innspill fra både tidligere og nåværende kunder, og etter en grundig vurdering har vi kommet fram til dette er noe vi har tro på. Flertallet av kundene vil ha raskere buss til Oslo, og med en komfort som bare må oppleves er jeg sikkert på at dette kommer til å bli en hit hos kundene, sier adm. direktør Ståle Nistov i Nettbuss Ekspress AS. 

Vil kjøre E18 direkte mellom Tønsberg og Oslo
For å få til et lønnsomt rutetilbud tilpasset når folk reiser og med kortest mulig kjøretid vil den nye ruta gå E18 hele veien mellom Tønsberg og Oslo, og ikke via Fv35 som i dag. Dette vil redusere kjøretiden Tønsberg – Oslo med 10 minutter. 

- Vi har mottatt gode innspill også fra ordfører Hillestad i Re kommune, og er klar over at det nye ruteopplegget vil gi kommunen hans et sterkt svekket kollektivtilbud til Oslo. Dette har ikke vært noen lett beslutning for oss, men alternativet for oss hadde vært full nedleggelse med de konsekvensene dette ville fått for 80% av kundene våre på denne ruta, sier Nistov.

Kopstadkrysset og Sem blir alternativet for Re
Alternativet for innbyggerne i Re kommune blir å ta seg til Kopstadkrysset som vil bli betjene både med det nye Bus4You og TIMEkspressen linje 14 fra Stavern, eller den nye ekspressbussholdeplassen på Sem som linje 14 vil betjene når den åpner. Både Kopstadkrysset og nye Sem har gode parkeringsmuligheter (Park & Ride). Nettbuss Ekspress vurderer også å betjene både Kopstadkrysset og nye Sem med NX190 Sørlandsekspressen for å kunne gi et betydelig bedre tilbud på disse stedene med timefrekvens store deler av dagen.

- Vi håper at VKT og fylkespolitikerne er sitt ansvar bevist og nå ser på muligheten for å kunne sette opp lokalbusser gjennom Re som kan korrespondere med ekspressbussene på Kopstadkrysset for at Re kommune fortsatt skal ha et fungerende kollektivtilbud til Oslo, sier Nistov

Oppstart senest på nyåret
Nettbuss er allerede i gang med å planlegge for det nye rutetilbudet som vil ha oppstart senest fra nyttår.

- Målet vårt er å komme i gang så fort som mulig, og senest på nyåret. Vi gleder oss veldig til å kunne vise fra dette spennende og nyskapende konseptet for kundene våre, avslutter Nistov.  

NB! TIMEkspressen linje 8 fortsetter som før inntil nytt rutetilbud med Bus4You starter opp senest fra nyttår.

Kundesenter

t: 05070

e: 05070@nettbuss