Ta bussen til sommerens festivaler!

Langs våre traséer finner vi flere av sommerens festivaler. Kjør med oss og ta turen innom en eller flere av de iløpet av sommeren!

Slottsfjellfestivalen 18. -20. juli 2013
Slottsfjellfestivalen er en av de store sommerfestivalene på Østlandet og har en meget sterk artistliste i år. Tønsberg er uansett en by som er verdt et sommerbesøk.
Vi anbefaler å ta TIMEkspressen til og fra Tønsberg. Er du tidlig ute kan du kanskje sikre deg en ekstra billig billett til "Lilla priser"!

Les mer om Slottsfjellfestivalen her: http://www.slottsfjell.no/

Hovefestivalen 30. juni. - 5. juli 2013
Med 72 internasjonale og norske artister, 72.000 besøkende, 53.000 solgte billetter og 5.000 akkrediterte hver dag, markerte Hovefestivalen seg allerede i sitt første år som Norges største musikkfestival.

hovefestivalen.jpgNettbuss Express kjører flere daglige avganger mellom Oslo og Hovefestivalen.
Fra og med søndag 30.juni og til og med fredag 5. juli kjører NX 190 flere ganger daglig  helt ut til festivalområdet på Tromøya ved Arendal.

Fredag 5. juli og lørdag 6. juli blir det satt opp avganger fra festivalområdet mot Oslo.Det er mulig å reise til og fra  alle holdeplasser som NX 190 betjener når du bestiller billett på forhånd.

Les mer om billetter og avganger her: Reisemål: Hovefestivalen
Les mer om Hovefestivalen her: http://www.hovefestivalen.no/

Kongsberg Jazzfestival 3. - 6. juli 2013
Kongsberg Jazzfestival ønsker å være en åpen og inkluderende festival, også for de som er under 18.  Det er 18-årsgrense på alle konsertscener med servering; Quality Grand Hotel,  EnergiMølla og Christians kjeller, i tillegg til hovedkonsertene på Tubaloon på kveldstid. Ellers er det fri aldersgrense.

Kongsberg Jazzfestival har mange forskjellige spillesteder med forskjellig kapasitet. Det minste spillestedet er Galleri Åkern som tar ca 60-70 personer og det største er Tubaloon på Kirketorget, som tar opp til 5000 personer. Se egen omtale av de forskjellige spillestedene her. Alle spillestedene ligger i Kongsberg sentrum og det er korte gåavstander mellom de forskjellige spillestedene.

Les mer om Kongsberg Jazzfestival her: http://kongsberg-jazzfestival.no/

Glommafestivalen 3. - 7. juli 2013
Hvert år i begynnelsen av juli braker det løs ved munningen av Norges største elv og da syder hele Fredrikstad av liv i 5 dager.

Topp artister, de villeste aktiviteter som Ælveduell, fritidsbåtparade, og ikke minst pappbåtseilas med de mest kreative fartøyer du har sett og alt laget i papp.
Glommafestivalen er en opplevelse utenom det vanlige!

Les mer om Glommafestivalen her: http://www.glommafestivalen.no/

Førdefestivalen 4. - 7. juli 2013
Festivalen tilbyr et variert program med konserter, kurs, utstillinger, barneaktiviteter og turer. Kulturhuset Førdehuset er selve hovedarenaen for de mange konsertene, men festivalen har òg samarbeid med andre kulturinstitusjoner, hoteller og kirker om arrangement. Den vakre Vestlands­naturen danner en unik ramme for hele festivalen.
 
Festivalen presenterer etnisk musikk fra hele verden. Festivalen ønsker å la publikum få oppleve noe av det fantastiske mangfoldet av musikk-kulturer og -tradisjoner som finnes på kloden vår.

Les mer om Førdefestivalen her: http://www.fordefestival.no/

Malakoff Rockefestival 18. - 20. juli 2013
Denne festivalen blir arrangert i Eid kommune, Sogn og Fjordane. Malakoff Rockfestival ble startet i 2003 av ungdomne Ottar og Rune Schanke Eikum sammen med Anne Joril Haugland. Malakoff har fra å være en liten festival for 650 personer det første året, til å utvikle seg til å bli en sentral-rockeaktør på Vestlandet med 17 000 besøkende i 2012.

Les mer om Malakoff Rockefestvial her: http://www.malakoff.no/

Sommerfestival i Giske (Ålesund) 27.juli 2013
Sommerfesten i Giske er en musikkfestival med internasjonale artister. Dette er en kort festival som varer i et døgn, men det unike med denne festivalen er at den baserer seg på å være en stor spleisefest hvor publikum kan ta med seg mat som tilberedes i matteltet og senere deles ut til festivaldeltakerene. Det finnes heller ikke innganspenger, men en en såkalt spleisekasse.

Les mer om Sommerfestivalen i Giske her: https://www.facebook.com/Sommerfesten
For mer informasjon om lokale festivalruter: http://177mr.rowlab.no/festivalruter

Notodden Blues Festival 1. - 4. august 2013
Notodden Blues Festival ble arrangert første gang i 1988. 13 lokale ildsjeler tok sjansen og garanterte personlig i forhold til kassakreditten i banken. Heldigvis ble garantien stående ubenyttet, og i løpet av kort tid etablerte festivalen seg som en av Norges mest populære musikkfestivaler.

notodden_blues_festival_2013.jpg
Av rene bluesfestivaler er det ingen andre verken i Norge eller Skandinavia som er større. Men siden Notodden Blues Festival startet opp som den første rene bluesfestivalen har det kommet til ca. 25 nye. Og dette som et mer eller mindre direkte resultat av det som startet på Notodden i 1988. Jens Stoltenberg sa det i sin åpningstale i 2001: Notodden Blues Festival er alle bluesfestivalers mor.

En oversikt over bussene som blir kjørt til/fra festivalen. Både lokalt og ekspress.

Les mer om Notodden Blues festival her: http://bluesfest.no/

Øyafestivalen 7. - 10. august 2013
Festivalen arrangeres i Middelalderparken, 10 minutters gange fra Oslo Bussterminal. Kryss over Schweigaardsgate når du ankommer bussterminalen og ta den hvite gangbroen over jernbanesporene. Da ser du rett bort på festivalområdet.

Vi anbefaler deg å ta ekspressbussen til årets Øyafestival! Da sparer du både miljø og penger. Husk 33 % ungdsomrabatt på våre ekspressbusser for all ungdom under 29!

Les mer om Øyafestivalen her

Drammen Elvefestival 22. - 25. august 2013
Drammen Elvefestival arrangeres føste helg etter skolestart, Torsdag 22. til søndag 25. august 2013. Festivalarenaen strekker seg fra broen Ypsilon, langs elvebredden på begge sider og helt ned til og med Holmennokken.

Festivalprogrammet er meget variert og her vil både barn, ungdom og voksne finne små og store arrangement tilpasset sin aldersgruppe.  Det er lagt vekt på mangfold og en inkluderende folkefest.  Det arrangeres en rekke konserter inne og ute på de forskjellige scener og serveringssteder rundt om i sentrum. Samtidig tas elven og elvebreddene i bruk til spektakulære og varierte vann-aktiviteter.  Programmet kan sees under fanen Program.

Les mer om Drammen Elvefestival her: http://www.drammen-elvefestival.no/