TIMEkspressen bedrer kollektivtilbudet Kongsberg-Oslo og setter ned prisen for folk flest

I dag kjører TIMEkspressen og toget omtrent samtidig fra Kongsberg til Oslo. Nå ønsker Nettbuss å flytte avgangstiden for TIMEkspressen for å få avganger med buss eller tog hver halvtime fra
3. februar. Samtidig blir det billigere bussbilletter for folk flest!

- Det er viktig for oss å lytte til kundene og lokalmiljøet. Nå sørger vi for at folk som reiser  mellom Kongsberg og Oslo får et enda bedre kollektivtilbud ved at vi tilpasser  avgangstidene våre bedre til toget, sier Harald Fleisje, markedssjef for  TIMEkspressen.

NSB innførte ny ruteplan fra desember 2012. Dette medførte at avgangstidene fra Kongsberg til Oslo ble omtrent den samme som TIMEkspressen hadde fra før. Kun 3 minutter skiller nå avgangene for ekspressbuss og tog.

- Mange har påpekt at dette er uheldig.  Om enten tog eller buss flytter sin avgangstid med ca. 30 minutter, så får Kongsberg i praksis dobbelt så mange kollektivavganger til Oslo, sier Fleisje.
Vil gjøre det enklere og mer attraktivt å reise kollektivt

TIMEkspressen tar nå konsekvensen av dette og har søkt Buskerud fylkeskommune om å få flytte avgangstiden fra Kongsberg til Oslo til fem over hver hele time fra 3. februar. Toget vil fortsatt kjøre fem over hver halve time. Dette betyr avgang til Oslo med enten buss eller tog hver halvtime.

- Et overordnet mål for oss er å bidra til et best mulig kollektivtilbud, sier markedssjef for TIMEkspressen Harald Fleisje. Den endringen vi nå søker om vil gjøre det mer attraktivt for folk å reise kollektivt.

- Dette bedrer også tilbudet for passasjerer fra Drammen. Her blir avgangene på TIMEkspressene linje 1 og 10 også bedre fordelt, fortsetter Fleisje.

Senker prisene for folk flest

Om Buskerud fylkekommune godtar ruteendringen vil TIMEkspressen fra samme dato også sette ned prisen på voksenbilletten.

- Passasjerene opplever i dag at det er vanskelig å finne ut hva en bussreise egentlig koster, sier Fleisje. Et stort utvalg av ulike rabatter har gjort det hele for uoversiktlig. Nå senker vi prisen på Voksenbilletten i stedet for å ha mange ulike rabatter.  Dermed gjør vi det enklere og billigere for folk flest å reise kollektivt.

- Men vi må også nevne at de som i dag har nytt godt av de største rabattene kan få en liten prisøkning.

Fra 3. februar vil en voksenbillett til Oslo koste 249 kr fra Notodden og 179 kr fra Kongsberg,
mot 275,-og 215,- kroner i dag.

- Samtidig beholder vi de lave prisene for barn, ungdom og senior, sier Fleisje.

Kundeservice

t: 05070

e: 05070@nettbus.no