TIMEkspressen gjør sommerreisen billigere

TIMEkspressen innfører ”kanonbillige” lilla billettpriser under ved kjøp på nett og mobil fra 1.juli 2013. Billettene vil ikke bli tilgjengelig ved kjøp av billett på bussen og gjelder kun på den avgangen de er kjøpt til.

- Vi ønsker å gi våre kunder en god sommernyhet, og samtidig fylle bussene på en del avganger der det er ledig kapasitet, sier markedssjef Harald Fleisje i TIMEkspressen.

Tilbudet gjelder et begrenset antall billetter, her er det først til mølla som gjelder. Når alle lilla billetter er solgt øker billettprisen til normalpris. Priseksempler på lilla priser er:
Oslo – Strømstad for kr. 115,- (normalpris kr 210,-)
Oslo – Tjøme for kr. 145,- (normalpris kr. 265,-).
Barn betaler kun halv pris av lilla pris, og ungdom og senior kun 67 % av lilla pris.

Mange busselskap har ledig kapasitet på avganger utenom rushtid, og rent samfunnsøkonomisk vil et differensiert takstsystem være lønnsomt. Samtidig er dette en god mulighet til å få nye kunder på bussene som på sikt vil føre til at flere velger å reise kollektivt.

- Salg av billetter på nett har økt med 50 % det siste året, og TIMEkspressen har som mål om å øke andelen som kjøper billett på nett. Dette kommer kundene til gode i form av mer effektiv billettering og bedre punktlighet. Lilla priser er et virkemiddel for å få flere passasjerer til å bruke internett og mobil som kjøpskanal. Vi tar nå et steg videre, sier Harald Fleisje.

Litt fakta om lilla priser
- Kun tilgjengelig på nett og mobil (nettbuss.no). Selges ikke på bussen og gjelder kun på den avgangen de er kjøpt til.
- Barn betaler 50 % av lilla pris, ungdom og senior betaler kun 67 %
- Tilbudet varierer fra avgang til avgang. Kunde må sjekke på nettbuss.no for å finne tilgjengelige lilla priser