Kundekategorier og kjøp av billetter


Kundekategorier
 

Barn 0 – 2 år
Reiser gratis med foresatte. Må sikres i eget barnesete.

Barn 3 – 15 år

Ungdom 16 – 28 år

Voksen 29 – 66 år


Honnør 67 år
Personer som har fylt 67 år eller personer med gyldig honnørkort fra NAV.
Unntak: Gjelder ikke for ektepar eller partner man reiser med.

Ledsager
Gjelder kun reisende med krav på ledsager og som har ledsagerbevis fra kommune. 

Vernepliktig
Gjelder kun på NX123 mellom Elverum og Oslo.
Merk: Billetten må kjøpes på www.nettbuss.no med kampanjekode: UNIFORM.

Gyldig legitimasjon må kunne fremlegges ved tvil om rett kundekategori.

Kjøp av billetter


Priser
Det er som oftest billigere å kjøpe billett på nett i stedet for å kjøpe hos sjåføren. Prisene på nettbillettene vil kunne variere fra dag til dag. Når du gjør rutesøk på nett eller app finner du nettprisen. Billettene blir i utgangspunktet tilgjengelig på nett 60 dager før avreise, og ofte lenger frem i tid enn dette.

I noen tilfeller vil du dessverre ikke finne priser på nettbuss.no. For reiser innenfor et fylke benytter vi i noen tilfeller lokale bestemmelser. Det betyr egne priser, rabatter og kundekategorier. Dette gjelder for Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Oslo, Akershus og Østfold.

Betaling
Betalingen på www.nettbuss.no skjer trygt igjennom 3D-secure hos Netaxept. Europeiske VISA eller MasterCard kan benyttes. Ved bruk av PayPal kan betaling utføres fra andre land utenfor Europa.

Verified by VISA og MasterCard SecureCode (3D Secure) er sikkerhetsløsningen som VISA og MasterCard benytter for å identifisere kortholder ved kjøp over internett. 3D Secure er et krav fra kortinnløserne for å gjøre handel over internett enda sikrere. Siste versjon av JAVA kan være nødvendig for at billettkjøpet med 3D Secure kan gjennomføres.

På nettbuss.no og mobil, kan du i tillegg også handle med Visa Electron og SpendOn gavekort. SpendOn Gavekort kjøpes hos alle Narvesen, 7-Eleven og Shell/7-Eleven, her kan du selv velge beløp på gavekortet. I tillegg selges SpendOn VISA Gavekort hos Kiwi, Joker, Meny, SPAR og Coop-butikker over hele landet.

Betaling på bussen
På bussen kan du betale med kort online gjennom BankAxept, Visa Electron, Visa og EuroCard/MasterCard. SpendOn Visa gavekort kan brukes av alle uansett alder og kan brukes som betalingsmiddel på nett/mobil og om bord på bussen.

Billetten

Fra 1. juni 2017 må billetter kjøpes til spesifisert avgang også på TIMEkspressen, og billett kan ikke benyttes på andre avganger. Slik har det vært på Nettbuss express hele tiden, mens det har vært åpent innenfor samme dag på TIMEkspressen. Endringen er en naturlig konsekvens av at prisene varierer fra avgang til avgang.
 
På TIMEkspressen kan billett benyttes på avgangen før eller etter avgangen den er kjøpt for, dersom det er ledig plass.

Avbestilling/Endring
For å kunne avbestille en reise må du ha en avbestillingsforsikring som må kjøpes samtidig med billetten. Det er dessverre ikke mulig å kjøpe denne i ettertid.

Endring av billetter er ikke mulig, de må kanselleres og bookes på nytt.

Booking nummer
Booking nummer må medbringes under hele reisen, og man er selv ansvarlig for at dette ikke kommer på avveie. Benyttes dette av andre vil billetten være ugyldig for kunden.
 
Billettsalget på nett stenger 20 minutter før bussen kjører fra startsted.

Du er selv ansvarlig for at du har valgt riktig reiserute, dato, avgangstid, billettype og e-post adresse/telefonnummer ved kjøp av billetter. Du må også kunne vise gyldig legitimasjon ved rabatterte billetter.


Internasjonale reiser

Det er andre kundekategorier på internasjonale reiser. Informasjon om dette finner du på www.nettbuss.se

Ekspressbusser

Lokalbuss

Billetter til lokalbusser kan ikke kjøpes på nettbuss.no. For mer informasjon om hvor du kan kjøpe billetter til slike ruter se Lokalbuss.