Ofte stilte spørsmål om reisedagerHva er Reisedager?

Reisedager passer for deg som reiser ofte på samme strekning. Du kan velge mellom faste og valgfrie Reisedager. Med faste Reisedager kan du reise så mye du vil i løpet av en periode – og i begge retninger. Velger du valgfrie Reisedager, betaler du kun for de dagene du reiser. Og du kan reise så mye du vil i løpet av en dag.

TilbakeHvordan kjøper jeg Reisedager?

Velg "Kjøp Reisedager" fra forsiden. Velg deretter sone og alder. Dersom vi selger reisedager på din strekning får du opp forslag om å kjøpe - velg så om du vil ha valgfrie eller faste Reisedager.

TilbakeHva om jeg ønsker å bytte Faste Reisedager med Valgfrie Reisedager?

Da kan du kjøpe valgfrie Reisedager, og verdien av de faste Reisedagene du ikke har brukt, blir automatisk overført. Saldoen kan kun inneholde hele dager, så derfor runder vi av nedover til hele dager av ny type når verdien overføres.

TilbakeKan jeg kjøpe Reisedager på bussen?

Nei, Reisedager selges bare på nettbuss.no.

TilbakeJeg får ikke kjøpt Reisedager mellom de sonene jeg reiser. Hvorfor?

Reisedager selges hovedsaklig på fylkeskryssende reiser, og ikke internt i Ruters område. Det selges foreløpig ikke Reisedager på alle relasjoner. Send en mail til 05070@nettbuss.no om du savner din normale reisestrekning.

TilbakeHva gjør jeg når jeg har brukt opp Reisedagene og behøver flere?

Du kan kjøpe flere reisedager på nettbuss.no. Dersom du er på siste reisedag for perioden kan du også gjenta ditt siste kjøp ved å sende "Forny" til +47 91505070, men dette må du gjøre FØR din siste Reisedag er forbrukt.

TilbakeGår det an å abonnere på Reisedager?

Med kredittkortavtale på nettbuss.no kan du fornye dine Reisedager per SMS. Du vil alltid få SMS når det nærmer seg tid for å fornye. Du kan gjenta ditt siste kjøp ved å svare "Forny" på SMS’en, eller ved å sende kodeordet til +47 91505070. Fornyelse per SMS må gjøres før siste Reisedag er brukt.

TilbakeKan jeg kjøpe vanlig periodekort som Reisedager?

Faste Reisedager gjelder for en fast periode, men du bruker altså mobilen i stedet for et kort.

TilbakeKan noen andre benytte Reisedagene mine?

Reisedager er knyttet til din mobiltelefon, og andre kan derfor ikke benytte dem.

TilbakeFår jeg refundert ubrukte Reisedager?

Reisedager som er kjøpt på Nettbuss.no må brukes innen 365 dager fra kjøpstidspunktet, og refunderes ikke. Men om du kjøper nye Reisedager fornyes utløpsdatoen også på de Reisedagene du ikke har brukt. NB! Perioden for faste Reisedager gjelder fra første valideringsdag i perioden.

Tilbake


Bruker jeg opp en hel Reisedag om jeg bare reiser en tur?

Ja, du bruker en hel reisedag selv om du bare reiser én tur. Reisedager er derfor mest lønnsom for dem som reiser mer enn én tur om dagen.

TilbakeHvor mange turer kan jeg reise på en dag?

Du kan reise så mange ganger du ønsker på én dag. 40 minutter etter at du har validert billetten hos sjåføren, får du en ny SMS, slik at du alltid har en gyldig billett.

TilbakeHva gjør jeg om jeg har et ærend underveis på turen og må ta neste buss videre?

Så lenge du reiser på samme strekning og har en gyldig billett kan du stoppe for ærender underveis, og ta neste buss videre. Husk at det tar 40 minutter før du får tilsendt en ny, gyldig billett.

TilbakeHvor lenge er Reisedager gyldige?

Dine Reisedager er gyldige i 365 dager etter kjøpstidspunktet. NB! Dette må ikke forveksles med at perioden for faste Reisedager gjelder fra første valideringsdag i perioden. Det betyr f.eks. at 30 faste Reisedager varer i 30 dager fra første valideringsdag i perioden.

TilbakeHva om jeg mister mobiltelefonen min?

Om du mister mobiltelefonen kan du bare sperre abonnementet og bruke ditt gamle telefonnummer på en ny telefon. Vi sender Reisedagene til ditt mobilnummer.

TilbakeHva om jeg bytter mobilnummer?

Om du bytter mobilnummer må du oppdatere dette på "Min side" på nettbuss.no. Vi sender Reisedagene til det mobilnummeret du har registrert her.

TilbakeHva slags telefon kan jeg bruke?

Vi anbefaler telefoner med internettleser og stor skjerm (smarttelefoner). Har du en eldre telefon uten internett kan du også bruke den, men da må sjåføren kunne lese billettnummeret i den SMSen du har fått.

TilbakeKan jeg bruke Reisedager på deler av strekningen jeg har kjøpt reiser til?

Så lenge du reiser kortere på samme strekning, kan du bruke dine Reisedager.

TilbakeKan jeg bruke Reisedager på andre linjer enn der jeg normalt reiser?

Nei, Reisedager er knyttet til strekning og linjer som trafikkerer denne strekningen.

TilbakeHva skjer hvis jeg sletter den Reisedagen jeg har fått på mobiltelefonen min?

Du kan få tilsendt ny billett til din mobil ved å sende "Billett" til +47 91505070

TilbakeHvordan får jeg fram de Reisedagene jeg har mottatt på mobiltelefonen min?

Trykk på lenken i den siste SMS'en du har fått fra Nettbuss for å hente din gyldige billett.

TilbakeKan jeg selv bestemme hvor mange Reisedager jeg vil kjøpe?

Du kan kjøpe et antall Reisedager på din valgte strekning. Foreløpig selger vi kun 5 og 10 valgfrie Reisedager samt 14 og 30 faste Reisedager.

TilbakeHva gjør jeg med Reisedagene om jeg flytter?

Kjører det en Nettbuss expresslinje dit flytter kan du overføre verdien av de Reisedagene du ikke har benyttet til den nye linjen, forutsatt at det selges reisedager på den aktuelle strekningen. Dersom du ikke har bruk for Reisedagene lenger kan vi ikke hjelpe deg med dette.

TilbakeKan jeg bruke Reisedagene når jeg vil?

Reisedagene kan benyttes akkurat når du vil, på avganger tidlig og sent, på hverdager og i helg og ferier.

Tilbake

 

 

Hvordan kan jeg få kjøpt 30-dagers overgangsbillett til Ruter Sone 1?

Når du har kjøpt 30 faste Reisedager og validerer disse for første gang, kan du be bussjåføren om å kjøpe 30-dagers overgangsbillett til Ruter sone 1. Denne muligheten finnes kun for Nettbuss express NX1.

Tilbake