Nettbuss og NSB har blitt Vy. Les mer på vy.no

Vi bruker informasjonskapsler for å optimalisere din brukeropplevelse på nettbuss.no. Ved å klikke "OK" godtar du at vi lagrer opplysninger som beskrevet her. Vi anbefaler at du bruker Google Chrome som nettleser. 

Aksjon for kontantfrie busser i Østfold onsdag 12. juni

Onsdag 12. juni vil sjåførene nekte å ta imot kontanter på bussene. Dette skjer i et samarbeid mellom Østfold kollektivtrafikk og de ansattes organisasjoner.

 

Bruken av kontanter går stadig ned i samfunnet generelt, men siden bussene fremdeles har mulighet for kontant betaling, så er de utsatt for ran. Senest kvelden den 1. april ble en bussjåfør på Ise i Østfold ranet.

Nå har bussjåførene i Østfold fått nok

Onsdag 12. juni settes det makt bak et årelangt krav om kontantløse busser og det nektes å ta mot kontant betaling fra passasjerene. 

Tillitsvalgt Finn Arne Solberg mener det er urimelig at bussjåførene ikke kan la pengeveska stå igjen. Han påpeker at det er mulig å betale med både bankkort, kredittkort, busskort og app. 

– Det er veldig lite kontanter vi sitter med. Bruken har gått betraktelig ned. Problemet er at det har ikke de som raner oss fått med seg – eller så er de villige til å skade oss for livet for småpenger, sier Solberg.

Datoen for aksjonen er valgt på bakgrunn av at det er fylkesting 20. juni. Sjåførene håper på oppmerksomhet og støtte fra fylkespolitikerne, og i beste fall et vedtak om kontantfrie busser. 

Slik betaler du bussbilletten

- Vi jobber for mindre kontanthåndtering om bord i bussen, både av hensyn til sikkerhet og punktlighet, sier Børre Johnsen, direktør i Østfold kollektivtrafikk. Men kontanter er et lovlig betalingsmiddel i Norge, så vi kan ikke nekte folk å betale bussbilletten sin med kontanter. 

- Kontantandelen er for så vidt ganske lav, takket være at vi har innført andre betalingsmåter. Passasjerene våre kan benytte ordinære busskort, bank- og kredittkort og appen ØstfoldBillett.

Vy støtter aksjonen

Vy Buss i Østfold støtter denne aksjonen og oppfordrer alle til å betale med kort.

Billetter for VY3, VY6 og FB11 til henholdsvis Oslo og Oslo lufthavn kan enkelt kjøpes på nettbuss.no og i Nettbuss-appen.

Billetter for interne reiser i Østfold kjøpes ved bruk av kort om bord i bussene.

I anledning aksjonsdagen så kan vi komme til å avvise reisende som ikke kan betale med kort om bord i bussene.