Vi bruker informasjonskapsler for å optimalisere din brukeropplevelse på nettbuss.no. Ved å klikke "OK" godtar du at vi lagrer opplysninger som beskrevet her.

Barn på bussen

Barn under 2 år reiser gratis med foresatte, men billett må likevel bestilles på forhånd for å være sikret plass. Setereservasjon for både barn og foresatte anbefales.


Sikring av barn i buss

Det finnes noen barneseter og sitteputer i våre busser, men disse kan ikke reserveres. Om du har behov for eget spedbarnsete, kan du ta med dette selv. Merk at ikke alle bussene har både isofix eller trepunktsbelter.

 

Barn som reiser alene

Alle barn som reiser alene skal ha en trygg og god opplevelse om bord. I tillegg er det viktig at du som foresatt føler deg trygg når barnet ditt reiser alene.

Barn som reiser alene må være i skolepliktig alder og kunne ta vare på seg selv. Skjemaet "Jeg reiser alene" skal fylles ut av barnets foresatte med opplysninger om barnet og den som bringer eller henter barnet. Barnet viser skjemaet til sjåføren ved påstigning, og oppbevarer skjemaet selv under reisen. Nettbuss oppfordrer foresatte til å kjøpe billett til barnet på nett og reservere sete i nærheten av sjåføren.

Last ned skjema "Jeg reiser alene" >>


Barneombudet har laget en veileder for foreldre som skal sende sitt barn på reise alene. Barneombudet anbefaler 8 år som en nedre aldersgrense for timelange bussreiser. Aldersgrensen må vurderes i forhold til reisens lengde i tid og strekning.

Noen av våre busser må bruke ferge på deler at strekningen. Her anbefaler Barneombudet 12 år som nedre aldersgrense.

Barneombudets anbefaling: Barn som reiser alene - en veileder for foreldre >>

 

Utdrag fra Reisevilkår. Hele dokumentet i sin helhet sees her >>