Vi bruker informasjonskapsler for å optimalisere din brukeropplevelse på nettbuss.no. Ved å klikke "OK" godtar du at vi lagrer opplysninger som beskrevet her. Vi anbefaler at du bruker Google Chrome som nettleser. 

Vy express - Reis med buss til og fra Geiranger

Geiranger er et eventyrlandskap med sine majestetiske fjell, ville fosser og den dyp blå Geirangerfjorden. Med sin karakteristiske S-form er fjorden er kjent som selve juvelen blant de norske fjordene. 

Geiranger kan by på mange flotte naturopplevelser både til fjells og på fjorden, og har blitt utnevnt til den beste reisedestinasjonen i Skandinavia av Lonely Planet. 

For english, click here >>

VY146 Oslo - Stryn - Geiranger

Reis fra Oslo til Stryn med VY146 Vy express i sommer. 24. juni - 18. august 2019 har vi satt opp korresponderende buss fra Strynefjellet. Billett hele veien får du kjøpt på nettbuss.no. 

Se våre rutetabeller og linjekart her >>


Attraksjoner og aktiviteter

Geiranger Skywalk - Dalsnibba
Dette er Europas høyeste fjordutsikt fra bilvei. Med den nye spektakulære plattformen, Geiranger Skywalk, garanterer vi deg en luftig opplevelse. Det er kanskje verdens fineste utsikt - 1500 meter over havet.

Du får en uforglemmelig utsikt mot de ville snødekte fjellene, ren luft og verdenssarvområdet – alt på samme tid.

Ørnesvingen
Ørnevegen er navnet på den bratte veistrekninga fra Geiranger mot Eidsdal på riksvei 63. Her slynger veien seg i 11 hårnålsvinger fra Geirangerfjorden og opptil det høyeste punktet på strekningen 620 m.o.h ved Korsmyra.

Om du stopper i Ørnesvingen som er den øverste svingen er det tilrettelagt slik at du virkelig kan få nyte den storslåtte utsikten mot Geiranger, Geirangerfjorden, fossene Dei sju systrer og fjellgården Knivsflå, eller se på de mange cruiseskipene på fjorden under.

Flydalsjuvet
Flydalsjuvet byr på imponerende utsikt og er et godt fotopunkt over Geiranger og Geirangerfjorden med de mange cruisebåtane. Her fra stammer eit av Norges mest brukte fotomotiv i reiselivsreklamen.

Utsiktpunkt finnes på to platå, et øvre og et nedre, med gangsti mellom. 

På det nedre platået finner du installasjonen "Fjordsetet" som ble avduket av dronning Sonja i september 2003 i forbindelse med 10- års jubileet til landsdelsselskapet Fjord Norge AS.

Fossevandring
Vandringen opp eller ned 327 trappetrinn, platå og høye, luftige utsiktspunkt, skjer tett på den buldrende Storfossen. Fossevandringen går fra Geiranger sentrum og opp til Norsk Fjordsenter og Hotel Union eller omvendt. Kombinasjonen med vill natur og spennende arkitektur er verdt en visitt.

Kilde: fjordnorway.com