Nettbuss og NSB har blitt Vy. Les mer på vy.no

Vi bruker informasjonskapsler for å optimalisere din brukeropplevelse på nettbuss.no. Ved å klikke "OK" godtar du at vi lagrer opplysninger som beskrevet her. Vi anbefaler at du bruker Google Chrome som nettleser. 

Billetter

Ja. Vi selger billett på bussen, men vi anbefaler å kjøpe billetten på nett eller mobil på forhånd. Da får du den beste prisen og er garantert plass.

Nei. Det viktige er at den som reiser har korrekt bookingnummer. Det er fint om du har med billetten med QR-koden, enten på mobilen eller på papir. Billetten må være utstedt til riktig kundekategori (voksen, ungdom, barn, honnør). Den som reiser med billetten må kunne påregne å vise legitimasjon på bussen for å vise at den reisendes alder stemmer overens med kundekategori.

Hvis du kjøper billetten på nett garanterer vi plass.

Nei. Billetten gir rett til reise på bestemt avgang. Ved reise med enkeltbillett må påstigning skje på den holdeplassen som fremgår av billetten. Unntaket er FB71. På flybussen i Trondheim kan du bruke billetten på alle avganger den dagen billetten er kjøpt til.

Nei. Det er ikke mulig å endre en billett. Da må billetten kanselleres og ny billett kjøpes til riktig avgang. Det er kun mulig å kansellere en reise hvis du har kjøpt avbestillingsforsikring. Denne må kjøpes samtidig med billetten. Med avbestillingsforsikring kan du selv kansellere reisen inntil 2 timer før avgang på Mine sider.

Ja. På de noen linjer kan du reservere plass når du bestiller på nett. Flere linjer vil følge på etterhvert.

Ja. På nett kan du kjøpe gjennomgående billett med overganger mellom våre ekspressbusser og noen ruter fra samarbeidende busselskap.

Ja. Du kan velge om du vi ha billetten tilsendt på SMS i tillegg til e-post når du bestiller på nett.

E-post fra oss har en lei tendens til å havne i søppelkurven/reklamefilteret. Søk på «Vy» i emnefeltet i innboksen din så skal billetten dukke opp.

Betaling

Du kan velge om du vil betale med Visa/MasterCard eller PayPal.

Du kan betale både kontant og med Visa/MasterCard.

Ja. Når du kjøper billett på nett kan du betale med PayPal.

For øyeblikket er det ikke mulig å betale med VIPPS. Denne funksjonen skal komme etterhvert.

Både bussbilletten du får på bussen og PDF billett tilsendt på e-post er gyldig som kvittering.

Periodebilletter

Vi har to typer periodebilletter; periodebillett og reisedager. Periodebilletter løper sammenhengende i enten 14 eller 30 dager fra du aktiverer den. Reisedager kan du bruke kun de dagene du skal reise. En reisedag gjelder i 24 timer fra du aktiverer den. Skal du kjøpe reisedager kjøper du 10 om gangen.

Reisedager passer for deg som reiser ofte på samme strekning. Når du har aktivert en reisedag kan du reise så mye du vil i 24 timer innenfor gitt reisesone.

Periodebilletter må kjøpes på nett, og du må være registrert som bruker på nettbuss.no. Du kan kjøpe periodebilletter på to måter; enten ved å gå inn på "Periodebilletter" i menyen på nettsiden, eller via Min Side. Kjøper du periodebillett ved å gå inn på "Periodebilletter" i menyen, må du registrere deg eller logge inn som medlem i det du kjøper periodebillett.

Nei. Kun på nettbuss.no

Periodebillett selges hovedsakelig på fylkeskryssende reiser, og ikke internt i Ruters område. Det selges foreløpig ikke periodebillett på alle relasjoner. Send en e-post til buss@vy.no om du savner din normale reisestrekning.

Nei. Per dags dato kan du ikke det.

Ja. Periodebilletten er knyttet til din bruker på nettbuss.no, og andre kan derfor ikke benytte dem.

Nei.

14 og 30 dagers periodebilletter er gyldige i hhv. 14 og 30 dager fra de aktiveres. Reisedager må brukes innen et år. En reisedag er gyldig 24 timer fra den aktiveres.

Periodebilletten finner du på Mine sider på nettbuss.no.