Nettbuss og NSB har blitt Vy. Les mer på vy.no

Vi bruker informasjonskapsler for å optimalisere din brukeropplevelse på nettbuss.no. Ved å klikke "OK" godtar du at vi lagrer opplysninger som beskrevet her. Vi anbefaler at du bruker Google Chrome som nettleser. 

Bussene

Ja. Det er sikkerhetsseler på alle seter om bord.

Nei. Av hensyn til sikkerheten om bord skal ikke sjåføren utføre andre oppgaver enn å føre bussen når bussen er under fart. På noen av de lengre rutene kan du få kjøpt mineralvann.

Ja. Det er toalett på alle busser.

Ja. Det er gratis internett på alle bussene. På grunn av variabel 3G og 4G dekning i de forskjellige områdene er det noe variabel dekning på bussene også.

Det er strømuttak i alle bussene. Enten ved hvert sete, eller ved hver seterad.

Nei. Det er bare å søke opp det trådløse nettverket og koble deg til.

Enkelte linjer på Vy express har en pause underveis der det er mulighet for å kjøpe mat. Noen linjer har også fjordkryssing med ferge der det er mulighet for å kjøpe mat.

Ja. Men ta hensyn til dine medpassasjerer.

Spesielle behov

Ja. Hvis du har behov for rullestolplass i bussen må dette bestilles på senest 36 timer før avgang. Dette for at vi skal ha tid til å klargjøre bussen til rullestol før avgang. Kjøp vanlig billett på nett, og bruk deretter kontaktskjemaet som du finner på nettbuss.no/rullestol. Trenger du hjelp til bestilling kan du også ringe kundesenteret på tlf 407 05 070.

Nei. Man kan bestille fribillett ved å velge kundekategori "Ledsager". Ledsager må kunne fremvise gyldig ledsagerbevis på bussen.

På grunn av medpassasjerer med allergi og astma kan vi dessverre ikke ta med dyr. Ekspressbussene har ikke separat transportrom egnet for dyr, og hensynet til medpassasjerar må derfor prioriteres. Unntak: På noen kortere strekninger tillater vi dyr på bussen. Dette gjelder VY1 Oslo - Notodden, VY3 Oslo - Sarpsborg og VY6 Oslo - Hvaler. Du må kjøpe barnebillett for dyr uansett om det er stort eller lite. Billett til dyr kan ikke kjøpes på nett, men må kjøpes på bussen hos sjåfør.

Barn på bussen

Nei. Men barn opp til og med 5 år betaler kun 10 % av en voksenbillett.

Det finnes noen barneseter/-puter i våre busser, men disse kan ikke reserveres. Om du har behov for eget godkjent spedbarnssete, anbefaler vi at du tar med dette selv.

Barn som reiser alene må være i skolealder og kunne fremvise kontaktinformasjon til foresatte.

Bagasje

Ja. Det er plass til inntil to sykler per buss, men vi kan kun garantere plass til sykkel om det er bestilt plass til sykkel i forbindelse med billettkjøp på nett. Barnevogn kan medtas i den utstrekning plassen tillater det og skal plasseres etter anvisning av bussjåføren. Ski eller snøbrett regnes som ett kolli bagasje dersom det er godt pakket.

Ja. Vy tilbyr å frakte pakker på direktelinjer dersom det er plass. Avsender leverer pakken og betaler for frakten direkte til sjåfør. Det er viktig at pakker er godt merket og mottaker skal alltid møte opp og ta i mot pakken på avtalt sted. Pakker må merkes tydelig med navn og telefonnummer til både avsender og mottaker slik at sjåføren har mulighet til å varsle dersom noe uforutsett skulle inntreffe underveis.

Håndbagasjen må kunne plasseres i hattehyllen eller under setet. Bagasje som ikke får plass der må plasseres i bussen lasterom.

Utover håndbagasje kan den reisende fritt ta med inntil to kolli som må plasseres i bussens bagasjerom. Det påløper en ekstra kostnad per kolli utover to kolli.

Kontakt aktuell avdeling for hittegods. Informasjon finner du på nettbuss.no/hittegods

Som spesialbagasje regnes blant annet golfbag, surfebrett, pulk og sykkel.

Kjøper du på nett gjøres dette i kjøpsprosessen før du betaler. Da kan du kjøpe ekstra kolli bagasje og plass til sykkel eller spesialbagasje. Kjøper du billett på bussen betaler du der og da for det du har med deg utover det som er inkludert i billettprisen.